Setmanari d'informació local - 138 anys

El prior del Valle de los Caídos: «Qui va lliurar la custòdia del cos de Franco va ser el Rei»

19369

El prior del monestir del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, ha fet un seguit de declaracions a ‘El Independiente’ del tot interessants. Entre aquestes, Cantera ha assegurat que si a la basílica del Valle de los Caídos hi ha enterrades les restes mortals del dictador Francisco Franco és perquè el rei Joan Carles ho va ordenar.

Declaracions sobre les restes de Franco a la basílica

«Qui va lliurar a la comunitat benedictina la custòdia del cos de Franco va ser el Rei. És una qüestió que depèn de la família i de l'autoritat estatal competent. Nosaltres el que hauríem d'impedir és una extracció il·legal del cos. Això no ho podríem permetre, ni d'ell ni de ningú. Si la família demana treure’l i el Rei determina que sí, nosaltres no ens hi podem oposar. No va ser decisió de la comunitat benedictina portar les restes ni tampoc està a les nostres mans la decisió de treure’ls» ha explicat en el diari.

Declaracions sobre les restes dels germans Lapeña

Cantero, que s’ha fet enrere amb la decisió de bloquejar l’exhumació de les restes dels germans Lapeña que moriren en el bàndol republicà durant la Guerra Civil, ha explicat en la mateixa entrevista «fins el moment no hi ha hagut ningú que hagi recorregut» per impedir exhumar les restes dels germans. Tot i això, el prior també ha explicat que «no és segur» que les restes dels Lapeña estiguin en el nivell exacte de l’ossari on es pretén accedir i que els seus noms «no apareixen» en el llibre del registre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.