Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida denuncia l'existència d'una campanya «d'intoxicació» promoguda pel sector nàutic

19399

Terraferida ha denunciat aquest divendres l'existència d'una campanya «d'intoxicació» promoguda pel sector lligat al negoci de la nàutica que «no vol assumir la seva responsabilitat». Així ho ha assenyalat la plataforma ecologista ha assegurat que si el decret i les mesures que proposa el decret de posidònia no s'arriben a aplicar ni a l'estiu ni durant tota la legislatura 2015-2019 seria «un fracàs enorme».

És per això que han demanat al Govern que recuperi el temps perdut i faci «l'impossible per fer-lo efectiu immediatament». En aquest sentit, des de Terraferida han explicat que des de l’inici de la discussió pública de les mesures de protecció de la posidònia, un grup de persones lligades a la gran nàutica comercial està duent a terme una campanya destinada a «justificar-se, a fer creure a l’opinió pública que els fondejos no tenen un impacte significatiu els alguers, a desviar l’atenció que tenen les grans eslores en la conservació de la posidònia i finalment a intentar rebaixar la protecció per poder fondejar on volen i quan volen».

Segons han detallat, aquesta campanya, que es va iniciar fa anys, va arribar a afirmar que la posidonia Oceània no està catalogada ni com a vulnerada ni en perill d'extinció. «Una falsedat, perquè la posidònia oceànica es troba catalogada com a Hàbitat Prioritari segons la Directiva Hàbitats (92/43/CEE) de la Xarxa Natura 2000», han assenyalat.

Tot i aquesta actitud «negacionista», el fondeig sobre fons de posidònia ha estat identificat fa dècades com un dels «principals impactes negatius que afecten aquest ecosistema». «L’impacte directe de milers d’àncores cada estiu, genera danys irreparables, un problema que és conegut, identificat i quantificat contínuament per entitats científiques, investigadors i administracions» han finalitzat.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.