Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell valora els resultats del programa de vigilància ambiental per l'increment de la recollida selectiva

19463

La consellera insular de Medi ambient, Sandra Espeja, ha valorat aquest dilluns l'increment de la recollida selectiva enfront de la fracció de rebot a l'Illa, per la qual cosa ha celebrat els «bons resultats» del programa de mesures i vigilància ambiental.

Així ho ha expressat durant la Comissió anual de Seguiment de la Gestió de Residus no Perillosos, que ha presidit. En la comissió s'ha donat informació detallada sobre les diferents tasques que es duen a terme des de la Direcció Insular de Residus, segons ha indicat el Departament insular de Medi Ambient.

Amb tot, des del Consell han advertit que la generació de residus «segueix augmentant» i, per tant, des del Departament de Medi Ambient seguiran «fomentant polítiques per a la seva reducció». D'altra banda, en la Comissió s'han abordat els problemes d'olors de Son Sardina durant l'estiu passat. I s'han explicat les mesures, recerques i actuacions que s'han duit a terme per trobar l'origen del problema. En aquesta línia, durant el pròxim mes d'abril es duran a terme unes jornades tècniques per fixar uns protocols d'actuacions «en temes tan subjectius com són les olors», ha explicat el Consell.

Finalment, la consellera Sandra Espeja ha exposat les previsions per 2018 pel que fa a la gestió de residus. Ha destacat la línia de subvencions de 300.000 euros que s'ha engegat per ajudar econòmicament als ajuntaments perquè puguin retirar els residus de construcció o demolició no perillosos de punts d'abocaments incontrolats en sòl públic.

Des del Departament de Medi ambient també ha informat que es té previst aprovar inicialment el nou Pla Director Sectorial de Residus no perillosos de Mallorca, que s'ampliarà el dipòsit de cendres i es començarà la II fase de la planta de metanització per donar cabuda a l'augment de la recollida de la fracció orgànica.

Una de les novetats que han suscitat més interès entre els assistents, i que ha explicat el director insular de Residus, Joan Lladó, ha estat la demostració de com serà el visor per facilitar l'accés a les dades presents i històriques del programa de mesures i vigilància ambiental, millorant així la transparència.

Paral·lelament, des del Consell han destacat la «gran participació» per part dels assistents a la comissió, tant pel que fa a preguntes com a les propostes. «De fet, això és el que pretenem amb aquesta comissió, la implicació de la ciutadania i dels diferents actors implicats en la gestió de residus», ha manifestat Espeja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.