Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern participa en unes jornades de patrimoni i cultura a Carcassona

19605
La directora general de Cultura, Joana Català, durant les jornades. | CAIB

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la seva directora general de Cultura, Joana Català, ha participat aquesta setmana a la localitat francesa de Carcassona en unes Jornades de Cultura i Patrimoni organitzades per aquest territori de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

Català ha assistit convidada en el seminari internacional sobre l'Euroregió i finançaments europeus en l'apartat L'Euroregió una «incubadora de projectes» per a la mobilització dels fons europeus, i ha aprofitat l'avinentesa per explicar quins són els principals eixos de la cooperació i el suport a la cultura del Govern de les Illes Balears, tot incidint de manera especial en la convocatòria de Cultura de l'Euroregió per a 2018.

La directora general ha posat èmfasi especial en «la necessitat d'enfortir el ric i divers teixit cultural de les Illes Balears» i ha volgut posar en comú el suport per part de les polítiques culturals que es fan des del Govern de les Illes Balears. Català hi ha avançat la convocatòria per a projectes culturals que té previst el seu llançament a principis del mes de maig d'enguany, dotada amb 140.000 euros. Cal recordar que, pel que fa als possibles candidats a les ajudes, són elegibles entitats culturals de Catalunya, les Illes Balears i la regió francesa d'Occitània.

La seva intervenció institucional ha servit de preàmbul al Seminari que, sobre aquesta matèria, es preveu dur a terme el pròxim 19 d'abril a l'Arxiu del Regne de Mallorca, on es presentarà oficialment la convocatòria de projectes. S'hi farà també una breu presentació dels programes europeus de suport a la cultura i una exposició de les prioritats de la política cultural a càrrec de representants dels altres territoris membres de l'Euroregió, tot per tal de crear una xarxa de contactes que permeti l'intercanvi i la col·laboració entre les entitats culturals que en formen part.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.