Setmanari d'informació local - 138 anys

Semilla inicia una campanya de subministrament de fitosanitaris contra la 'Xylella'

19679

El Servei de Millora Agrària i Pesquera de les Balears (Semilla) ha posat en marxa una campanya de subministrament de diversos productes fitosanitaris per utilitzar en els cultius de l'ametller, olivera i vinya amb l'objectiu de combatre el vector de la Xylella.

Segons han informat, poden accedir a la campanya els titulars d'explotacions agràries situades a les Balears i tenen fins al dia 13 d'abril de 2018 per sol·licitar l'adquisició en la delegació de Semilla. Des del Govern, expliquen que és requisit imprescindible que l'explotació agrària per la qual se sol·licitin els tractaments estigui inscrita en el Registre Interinsular Agrari (RIA).

A més, pel que fa a les plantacions de vinyer, també han d'estar inscrites en el Registre Vitivinícola. Cada titular d'explotació agrària podrà presentar una sol·licitud única, en la qual haurà d'indicar si té un o diversos cultius i, com a màxim, s'atorgarà la quantitat de producte necessària per fer un tractament en cadascun dels cultius. Com a molt, es podran triar dos productes per a cultiu.

A l'efecte de racionalització de la campanya, de facilitar la distribució dels productes fitosanitaris i assegurar un repartiment equitatiu, s'estableixen les superfícies mínimes i màximes següents per poder participar de la campanya.

En el cas de l'ametller, la superfície mínima és de 5,0 hectàrees i la màxima, de 25,00 hectàrees. Per a l'olivera, la superfície mínima serà de 5,0 hectàrees i la màxima, de 15,00 hectàrees. Quant a la vinya, la superfície mínima és de 2,0 hectàrees i la màxima, de 10 hectàrees.

El lliurament dels productes fitosanitaris es farà en el magatzem de Semilla (carrer Eusebi Estada, 145, de Palma). Per al lliurament dels productes és condició la presentació del carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris corresponent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.