Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS es compromet a «seguir treballant» fins que s'hagin obert totes les fosses franquistes

19943

MÉS per Mallorca s'ha compromès aquest dijous a «seguir treballant» fins que s'hagin obert totes les fosses comunes de les Balears durant un acte celebrat amb motiu de la celebració del Dia de la República espanyola.

Segons ha detallat la formació, al capdavant de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports s'han obert un total de tres noves fosses comunes del Franquisme (Porreres, Montuïri i Formentera), que se sumen a la qual ja es va obrir en 2014 a Sant Joan, gràcies a la gestió de l'Assemblea per Sant Joan.

Els portaveus ecosobiranistes, Bel Busquets i Guillem Balboa, han criticat «la deixadesa» de funcions del Govern espanyol i del seu president, Mariano Rajoy, «quant al tancament de les ferides obertes per la Guerra Civil espanyola». En aquest sentit, Busquets i Balboa han apuntat que «mentre encara hi ha milers de víctimes del règim franquista desaparegudes, el Govern espanyol es dedica a tramitar l'herència del ducat del dictador Franco cap a la seva néta».

Representants de MÉS dels municipis de Porreres, Montuïri, Marratxí, Sencelles, Santa Maria, Llucmajor, Sant Joan, Calvià, Alaró, Deià, Bunyola i Manacor han destacat el treball realitzat pels seus ajuntaments per fer possible l'obertura de les fosses.

Sobre això, la consellera de Cultura, Fanny Tur, ha apuntat que «gràcies al treball i l'empenta de MÉS s'ha pogut iniciar una tasca inimaginable en anteriors legislatures i pionera a l'Estat espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.