Setmanari d'informació local - 138 anys

Citen a declarar els investigats pels contractes de MÉS

20017

Els investigats pels contractes de MÉS, entre els quals es troba l'exconsellera de Cultura, Ruth Mateu, estan citats a declarar aquest dimecres i dijous en el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma.

El dimecres estan anomenats a declarar l'exconsellera Ruth Mateu, l'exdirector general de Cultura, Jaume Gomila, i l'exdirector de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Josep Ramon CerdàFinalment, el dijous declararan el responsable de la campanya de MÉS en les passades eleccions, Jaume Garau, i l'exdirector de l'Agència de Turisme de les Balears (ATB), Pere Muñoz.

La Fiscalia va obrir diligències d'investigació penal per a l'esclariment dels contractes realitzats entre empreses de l'entorn de l'excap de campanya de MÉS l'abril de l'any passat. 

El Ministeri Fiscal va presentar una querella per possibles delictes de prevaricació i tràfic d'influències, després d'inspeccionar els contractes adjudicats a Garau per a la realització d'estudis per diverses Conselleries dirigides per càrrecs polítics de MÉS. La Fiscalia acusa a l'exdirector gerent de l'ATB «d'afavorir arbitràriament» a l'excap de campanya de MÉS, Jaume Garau, fraccionant un contracte.

La Fiscalia sosté que hi havia una única unitat operativa i funcional en el baròmetre encarregat des de la Conselleria de Turisme però els querellats «acudiren al fraccionament del contracte, expressament prohibit per la legislació administrativa».

Respecte Cultura, apunten que tres contractes adjudicats des de la Conselleria tenien per objecte la mateixa prestació de serveis i constituïen una unitat operativa i funcional, per la qual cosa havien d'haver estat objecte d'un sol contracte sense adjudicació directa. No obstant això, Anticorrupció assegura que es fraccionaren per eludir la legalitat administrativa.

Després de conèixer-se els contractes, Mateu va presentar la seva dimissió el març de 2017 «per donar exemple» i va defensar llavors que no havia comès «cap irregularitat». Fet que va provocar la sortida del Govern per part de Més per Menorca. 


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.