Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern inicia les tasques de delimitació i tancament del sistema dunar del Trenc

20091

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha iniciat les tasques de delimitació i tancament del sistema dunar del Parc Natural el Trenc-Salobrar de Campos, una mesura adoptada pel nou òrgan de direcció del Parc.

Segons ha informat la Conselleria, d'aquesta manera el Parc disposa des d'aquesta setmana d'una protecció major, atès que s'han instal·lat pals de delimitació i tancament del sistema dunar, pel qual no es pot transitar, ja que és un hàbitat prioritari protegit per la Directiva d'hàbitats. Fins ara, a les àrees del sistema dunar, on estaven situats les sis paradetes antigues, no hi havia cap tipus de delimitació i es feia necessària aquesta mesura abans de la temporada d'estiu.

La declaració de Parc Natural ha fet possible que la Conselleria, com a òrgan gestor de l'espai, pogués dur a terme aquesta mesura de gestió per garantir la seva protecció. En els pròxims dies es finalitzarà la darrera de les sis zones afectades, ja que no havia estat possible fins ara pel mal temps.

A causa de la seva vulnerabilitat i de la pressió antròpica acumulada al llarg dels anys, el sistema de platja-duna del Trenc-Salobrar de Campos presenta zones que necessiten mesures de gestió i restauració per recuperar el seu estat originari. El nou òrgan gestor de l'espai, gràcies a la declaració com a Parc Natural, serà l'encarregat de planificar i dur a terme les tasques de recuperació pertinents per revertir la seva situació geomorfològica i ecològica a les zones més degradades.

Les zones on se situaven les antigues paradetes, a més de l'efecte directe d'aquests sobre el sector de dunes mòbils, interferien en la dinàmica eòlica, la qual cosa ha comportat amb el pas dels anys que es formessin lòbuls erosius a la part posterior. Amb aquesta mesura es pretén iniciar el procés de recuperació d'aquest espai emblemàtic per restituir tots els valors naturals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.