Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Premis Jaume II i medalles d’honor i gratitud pels qui «inspiren, ajuden i estimulen els altres».

20325

Coincidint amb l’aniversari de la constitució del Consell de Mallorca, la institució insular ha ha celebrat aquest dimarts capvespre l’acte institucional de lliurament d’honors i distincions. Una data significativa que el Consell ha commemorat amb ell lliurament d’aquestes distincions a persones i institucions que han treballat pels valors i el benestar dels mallorquins o bé han passejat el nom de l’illa arreu del món. D’aquesta manera s’han lliurat les medalles d’honor i gratitud de l’illa de Mallorca i els premis Jaume II.

Pel que fa als Premis Jaume II, enguany el Consell ha decidit distingir Jaume Carrió Artigues i Laura Gost Seguí per la qualitat del curtmetratge d’animació Woody & Woody, guanyador del premi Goya al millor curtmetratge d’animació 2018. Tòfol Castañer i Bernat, en reconeixement als mèrits esportius i personals en el món de l’atletisme. Joan Reinoso Figuerola per la seva trajectòria personal i esportiva, com a exemple de superació.

També ha rebut el Premi Jaume II PROEM-AID, en reconeixement a la tasca humanitària del voluntariat mallorquí d’aquesta entitat, que actua en el salvament de persones en situacions d’emergència i que fugen de conflictes bèl·lics i socials, arriscant la vida a la mar. Fundació d’ajuda integral a les persones Monti-Sion Solidària per la resposta social a la realitat quotidiana de moltes famílies que es troben en dificultats serioses per arribar a fi de mes, amb una ajuda integral basada en el respecte a la dignitat de les persones, sense cap tipus de discriminació.

Les medalles d’honor i gratitud de l’illa de Mallorca d’enguany han estat concedides a Comissions Obreres i a la Unió General de Treballadors, de les illes Balears per la trajectòria de lluita pel conjunt de la societat civil, per la defensa dels drets de les treballadores, dels treballadors i dels col·lectius desfavorits o que pateixen discriminació i per la lluita contra la pobresa i la precarietat laboral. Banda de Música de Montuïri per gairebé 150 anys de dedicació a la música, amb concerts per tot Mallorca i per diversos punts de l’Estat espanyol i d’Europa. Francesca Mas Busquets per la lluita ferma i incansable pels drets de les dones i l’assoliment de la justícia social, i puntal indiscutible de la història del feminisme modern a Mallorca. Isabel Peñarrubia Marqués per la seva implicació en la investigació, divulgació i reivindicació de la presència de les dones en la història de Mallorca.

També s’ha distingit el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per ser un espai de consens on els representats de les administracions públiques de Mallorca treballen conjuntament per gestionar els recursos amb eficàcia i transparència, i perquè tots els ciutadans i ciutadanes coneguin de quina manera contribueixen a fer d’aquest, un món més just. Víctor Guerrero Ayuso, a títol postum per la tasca en el coneixement de les fases de la prehistòria balear i per donar empenta al laboratori actual de prehistòria de la UIB i a l’equip de recerca ArqueoUIB.

Engunay, el Consell també ha reconegut el diari Ultima Hora, amb motiu dels 125 anys dedicats a informar de tots els esdeveniments locals, nacionals i internacionals amb rigor periodístic i exactitud. Centre Cultural d’Andratx per ser lloc d’encontre de la cultura i dels amants de l’art contemporani d’arreu del món pel seu reconegut prestigi, així com per promoure a joves artistes de les Illes Balears. Emilio de la Cámara Perona, en reconeixement de tota una vida de mèrits esportius en el món de l’atletisme. Joan Riera Ferrari, a títol pòstum, per la trajectòria artística plena d’èxits i per la dedicació a la promoció d’artistes joves i a l’ajuda solidària. Club Esportiu Consell en el seu centenari, com a representant d’una gran part de la societat mallorquina. Col·legi Sant Agustí, en commemoració dels 125 anys d’ensenyament, testimoni de la importància de l’educació en el progrés de la nostra societat, i per contribuir a fer créixer els més joves amb uns valors que contribueixen a fer un món més solidari, just i compromès.

En referencia a tots els premiats, el President del Consell, Miquel Ensenyat, ha destacat que «es tracta d’un reconeixement col·lectiu a aquells que han assumit un extraordinari compromís personal i social, però també un compromís de servei públic. De fet, la història de Mallorca és la suma de la història de les seves persones. Des de l'anonimat o des de l'exercici de una tasca pública.»

Ensenyat també ha recalcat que «l’homenatge d’avui es fruit d’un gran consens entre tots els partits polítics aquí representants. És cert que en ocasions, el diàleg, quan s'entrecreuen opinions i criteris diferents, poden crear moments de tensió. Precisament, és en aquests quan la política, en la seva concepció més pura, ha d’imposar-se pel bé general», ha dit el president.

En nom dels premiats ha parlat Laura Gost qui ha agraït en nom de tots ells , «i molt sincerament, al Consell de Mallorca que les nostres aportacions hagin traspassat la frontera de l’autorealització personal per acabar assolint una distinció institucional d’aquesta magnitud». Gost també s’ha mostrat convençuda d'estar «envoltada de persones que, essencialment, dediquen o han dedicat la seva vida a fer coses positives; a crear i generar coses bones que les omplen a elles mateixes, i que fins i tot, o sobretot, inspiren, ajuden, estimulen o emocionen els altres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.