Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana decisions al Consell de Menorca sobre les estructures de Rafal Rubí i L'Argentina

20371

El GOB ha sol·licitat aquest dijous al Consell Insular de Menorca que prengui una determinació en relació a les rotondes a mig construir als enllaços de Rafal Rubí i L'Argentina de la carretera que uneix Maó amb Alaior.

«Aquestes construccions centren les mirades de la gent que espera que l'equip de govern, conformat per formacions que s'havien manifestat clarament en contra d'aquestes estructures, prengui una determinació», han assenyalat des de l'organització.

Els ecologistes han recordat que han passat més de dos anys des de la paralització de les obres i han mostrat la seva preocupació per no haver-hi encara una resolució que permeti reconduir les «enormes intervencions projectades».

El GOB ha apuntat que la UTE d'empreses que executava les obres adjudicades en l'anterior mandat va acceptar el 2015 rescindir el contracte posat que demanaven un sobrecost de 2,5 milions d'euros, que el Consell de Menorca no va acceptar. «A partir d'aquí va començar un llarg camí per veure si era possible reconduir els principals impactes paisatgístics, que molts consideraven no justificats i que van motivar una intensa campanya de protestes entre 2013 i 2015», han explicat.

Des de l'organització ecologista han apuntat que en el cas de l'entrada de la urbanització L'Argentina es va descobrir que l'estructura iniciada no havia respectat els requisits tècnics de drenatgeLa Comissió de Medi ambient del Govern va dictaminar amb una resolució publicada en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB) que s'optava per l'alternativa de la demolició de l'obra executada i l'aplicació d'una intersecció a nivell.

En relació a l'encreuament transversal de Rafal Rubí, diverses entitats han demanat que es cerqui la manera de disminuir l'impacte paisatgístic. «Estem a l'espera de decisions que tornin a posar a Menorca en el nivell que es mereix. La nostra illa és la que té les carreteres més segures i vol mantenir l'equilibri entre el progrés ben entès i la conservació dels atractius propis. Per aquests motius, demanem coherència i decisió», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.