Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca celebra que el decret que regula la sanitat mortuòria permeti el funeral de cos present

20399

MÉS per Menorca ha aplaudit aquest divendres l'aprovació per part del Consell de Govern del decret de la sanitat mortuòria, una norma actualitzada que permet el funeral de cos present que, tal com han assenyalat, era una de les reivindicacions de la societat menorquina que la formació havia traslladat a l'Executiu.

El diputat i portaveu de MÉS per Menorca en el Parlament, Nel Martí, s'ha mostrat «molt satisfet» enfront de l'aprovació de la norma i ha recordat que el nou decret de sanitat mortuòria era un dels punts dels Acords per Menorca.

«El funeral de cos present és una de les tradicions que es prohibien en el primer esborrany del decret i que, finalment, gràcies a les queixes dels menorquins i a les pressions de Més per Menorca, s'ha retirat en el redactat definitiu», ha subratllat Martí.

El portaveu dels menorquinistes ha assenyalat que el nou decret, a més, s'incorpora a la normativa europea i estatal, simplifiquen els tràmits administratius que han de fer els familiars en cas de mort i es protegeix a la població de nous riscos epidemiològics per l'aparició de noves malalties transmeses per vectors i els canvis en les condicions climàtiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.