Setmanari d'informació local - 138 anys

Comença la temporada d'alt risc d'incendi forestal a les Balears

20457

La temporada d'alt risc d'incendi forestal comença aquest dimarts, 1 de maig, a les Balears, per la qual cosa no es pot fer foc fins al 15 d'octubre en cap terreny forestal ni a menys de 500 metres d'aquests, a excepció de qui disposi d'una autorització administrativa especial per a cada activitat que pugui generar perill d'incendis.

Segons han recordat des del Govern, la conscienciació i responsabilitat ciutadana és vital, ja que «al voltant del 90 per cent dels incendis s'originen per causes antròpiques, sigui tant per negligències o accidents com per causes intencionades». Per això, insisteixen que s'ha de tenir una especial cura durant aquests mesos amb les burilles de cigarrets, l'ús de maquinària, les cremes de restes vegetals i l'ús de material pirotècnic.

El 2018 a les Balears hi ha hagut un total de 18 sinistres que han cremat 2,3 hectàrees. L'any 2017 foren un total de 93, amb 167 hectàrees afectades. El més important d'aquests va ser el de Sílles (Pollença), en el qual l'autoprotecció va ser vital per salvaguardar els habitatges.

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha recordat la importància que té la prevenció perquè, a més del dispositiu que engega la Conselleria, «la seguretat comença per un mateix, amb la creació d'àrees amb càrrega baixa de combustible, al voltant dels habitatges i urbanitzacions que estiguin en zona forestal».

Quant al dispositiu de la Conselleria per a les tasques d'extinció, està format per 350 persones, entre enginyers i enginyers tècnics forestals, agents de medi ambient, capatassos i components de brigada, personal d'autobomba, vigilants, entre altres.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.