Setmanari d'informació local - 138 anys

Finalitzen les feines de restauració de la Naveta des Tudons

21851

Aquesta setmana, l'equip de restauradors format per Aleix Barberà, Sílvia Marín, Francesc Isbert, Lina Torres i Cecília Ligero han finalitzat les feines de neteja a la Naveta des Tudons, destinades a eliminar les pintades que havia patit durant el mes de març. Els treballs de restauració es varen iniciar el 14 de maig i s'han finalitzat el passat 12 de juny.

El Consell de Menorca va adjudicar aquesta feina després d'haver demanat a diversos especialistes que elaboressin pressupostos per fer la feina aplicant la metodologia de la neteja aquosa, establerta després de fer una sèrie de proves i analítiques.

Aquesta tècnica ha permès eliminar completament la pintura amb una afectació mínima a la capa de líquens que recobreix les pedres, de forma que el monument ha recuperat totalment el seu aspecte original. Val la pena destacar que la metodologia aplicada pràcticament no ha implicat la utilització de productes tòxics o agressius per al medi ambient.

És necessari destacar el suport rebut per part de la ciutadania menorquina. A banda del generalitzat rebuig a l'acte vandàlic, expressat des del primer moment, val la pena recordar la feina dels voluntaris que van participar en l'obertura del portell que ha permès el pas de la plataforma elevadora utilitzada en la restauració. Una altra actuació destacable va ser la jornada durant la qual el col·lectiu de grafiters de l'illa va pintar un mural, al polígon industrial de Ciutadella, amb un missatge en defensa del patrimoni històric.

Mentre han durat les feines de restauració, la Naveta s'ha pogut visitar de forma gratuïta, i es va organitzar una jornada en la qual els restauradors varen explicar la seva feina a tots aquells ciutadans interessats. Durant els pròxims dies es reiniciarà el cobrament d'entrada per visitar el monument.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.