Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia la manca de noves polítiques de protecció del medi ambient

21885
Les diferents seccions insulars del GOB s'han reunit, durant els dies 15 i 16 de juny, a Mallorca, per celebrar la Junta Directiva interinsular. | GOB

Les diferents seccions insulars del GOB s'han reunit, durant els dies 15 i 16 de juny, a Mallorca, per celebrar la Junta Directiva interinsular. Aquesta trobada es fa anualment, de forma rotatòria a les diferents illes de les Balears.

Durant aquesta trobada, s'ha realitzat l'assemblea interinsular per aprovar el resum d'activitats i els comptes interinsulars de 2017, auditats per una entitat externa i també s'ha aprovat el pressupost interinsular per aquest 2018.

Durant tot aquest dissabte s'han posat en comú les estratègies de cada una de les illes en algunes de les problemàtiques ambientals claus i comuns que l'entitat ecologista aborda de manera conjunta: governança en els àmbits marins, plàstics a la mar, transició energètica, massificació turística.

En relació a densificació turística que pateixen les illes, les diferents seccions insulars han constatat que «les perspectives continuen creixent de forma alarmant davant la manca de voluntat real de l'administració per apostar per una política activa de decreixement turístic».

El GOB ha lamenta que en relació, concretament, al decret de posidònia, just ara fa un any, en l'anterior reunió que es va celebrar a Eivissa, ja es va posar de manifest «la urgència del decret, i ara com ara, ens trobam encara sense que el decret hagi estat aprovat i amb la mateixa manca de personal necessari per a controlar els fondeigs irregulars, especialment en l'àmbit dels espais naturals protegits i les reserves marines».

Atesa la «preocupació de la societat balear» com a conseqüència de l'inici de la temporada nàutica estival sense tenir el decret aprovat, des del GOB exigeixen «la màxima celeritat en l'aprovació del decret».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.