Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB i Òmnium estrenyen llaços i demanen a la ciutadania «que es mantengui mobilitzada»

21925

El recentment elegit nou vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha visitat Mallorca per participar en diversos actes organitzats per l'Obra Cultural Balear i per participar a la reunió amb Fanny Tur, Consellera de Cultura del Govern, juntament amb el president de l'OCB, Josep de Luis.

Amb la consellera s'ha analitzat les polítiques lingüístiques i culturals que es duen a terme a les Balears i també a Catalunya. També s'ha parlat de la tasca que fa l'Institut Ramon Llull de projecció exterior de la cultura catalana i de la presència en aquest organisme de les Illes Balears.

Mauri també ha traslladat a Tur la situació del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que, com és sabut està tancat a una presó madrilenya.

De Luis i Mauri han comparegut davant els mitjans de comunicació després de la reunió amb la consellera i han aprofitat per valorar l'èxit del concert per la llibertat d'expressió, celebrat al Palma Arena i que va servir per culminar tota una setmana d'actes.

«Valoram molt positivament la mobilització popular en defensa de la llibertat d'expressió; felicitam a tots els responsables de l'èxit de la mateixa, en especial totes les persones que hi varen participar» ha declarat el president de l'OCB que ha afegit que: «demanam a la ciutadania que es mantengui mobilitzada, perquè ara mateix és l'única eina per garantir l'exercici dels nostres drets».

De Luis també ha anunciat que «després de l'estiu comença un nou cicle de mobilitzacions populars en favor de la llengua, la cultura, la cohesió social i les llibertats, que impulsarà l'OCB i que necessitarà del suport i implicació de tota la societat de les Balears».

De la seva banda, Mauri ha destacat la represa de l'activitat de la Federació Llull, ha destacat que a l'assemblea celebrada aquest passat dissabte Òmnium ha aprovat la posada en marxa d'una oficina a Brussel·les i també ha anunciat que l'entitat que lidera ha arribat als 120.000 socis, cosa que la converteix en «l'entitat civil més potent de tot Europa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.