Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern subvenciona la replantació d'arbres amb fons de l'impost turístic

21937

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha obert el termini de sol·licitud d'ajudes per replantació d'arbres, que enguany són finançades amb un milió d'euros procedents del fons de turisme sostenible. L'any passat, aquestes ajudes foren dotades amb 900.000 euros que vàren permetre a 559 beneficiaris plantar 40.000 arbres a les Balears, segons ha informat la Conselleria.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de juliol i les ajudes formen part del projecte 'Paisatge agrari'L'objectiu de l'ajuda és combatre la plaga de la 'Xylella fastidiosa', així com adaptar-se al canvi climàtic, amb una reconversió dels cultius de secà cap a varietats més resistents a la malaltia i els canvis.

Algunes de les novetats d'aquesta nova edició són que s'afegeix la prunera als arbres subvencionables; a més, l'import de les ajudes és de 25 euros per arbre en el cas dels garrovers empeltats i de 20 euros per a la resta d'espècies; i en aquesta edició el límit d'ajuda per beneficiari és de 15.000 euros, mentre que abans era de 3.000 euros. La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i el conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, han presentat aquest dimarts les ajudes durant una visita a un camp de 33 hectàrees de nova plantació d'ametllers a Consell.

Busquets ha valorat que les aportacions dels visitants ajudin a mantenir el paisatge, «un dels grans tresors i un dels atractius turístics» de les Balears. «Cal recordar que fins i tot hi ha turistes que només venen per veure la flor d'ametlla a principis de l'any», ha dit la consellera, que ha emmarcat aquesta acció dins de l'estratègia de desestacionalització turística 'Better in Winter'.

Per la seva banda Vidal ha incidit en el paper d'aquestes ajudes per combatre la 'Xylella'. L'estratègia del Govern contra aquesta plaga vegetal és la contenció, la recerca i experimentació per trobar les varietats més resistents i ajudes al sector per pal·liar una eventual baixada de la producció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.