Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell dedicarà un espai públic a la memòria de les víctimes dels franquisme

21971

La consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, s'han reunit aquest dimecres amb l'associació Memòria de Mallorca per informar-los de l'acord per crear un espai públic de Memòria i Reconeixement Democràtics de les Balears, dedicat a totes les víctimes de la repressió franquista.

Segons ha explicat en una nota informativa la institució insular, l'espai, que se situarà a la carretera prop dels banys de Sant Joan de la Fontsanta, a Campos, constarà d'una estàtua i dos panells informatius que explicaran que en aquest lloc es va establir el primer camp de concentració de presos de Mallorca.

L'espai formarà part dels Itineraris de Memòria i Reconeixement Democràtic de les Illes, que són conjunts d'espais creats a partir de criteris interpretatius pel seu valor històric o simbòlic, a més dels seus valors arquitectònics o paisatgístics. El camp de concentració dels Banys de Sant Joan va ser el primer de l'illa i va començar a funcionar en 1936. A partir de 1937 es van crear nous camps de concentració repartits per tot el territori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.