Setmanari d'informació local - 138 anys

Presenten 'El conflicte lingüístic a les illes Balears durant la Segona República (1931-1936)'

21987

El Grup Blanquerna i Lleonard Muntaner Editor anuncien la presentació del llibre 'El conflicte lingüístic a les illes Balears durant la Segona República (1931-1936)' de Daniel Escribano. Serà el dilluns, 25 de juny, a les 19.30 a Can Alcover.

L'autor, Daniel Escribano, és doctor en sociologia per la Universitat de Barcelona, tot i que s’ha dedicat més a temes vinculats a la història i al dret lingüístic.

'Panorama' és el títol d’una part de la seva tesi doctoral que tracta sobre el règim de l’oficialitat lingüística durant la Segona República a Catalunya, les Illes i el País Valencià. Aquest treball d’investigació, si no hi ha res de nou, el publicarà l’editorial Lleonard Muntaner.

Així mateix ha publicat part de la seva tesi en diferents articles que han aparegut a 'Treballs de Sociolingüística Catalana' i a 'Recerca'.

L’any 2015 va col·laborar en la redacció de l’'Informe de la situació de la llengua catalana', elaborat per la Plataforma per la Llengua, en l’apartat jurídic.

També ha publicat articles sobre el conflicte basc. Escribano es dedica professionalment a la traducció i ha fet una antologia de la narrativa basca, entre la qual una novel·la de l’escriptor Joseba Sarrionandia. També ha estat l’autor de la traducció d’una biografia d’Ulrike Mainhof.

Escriu al setmanari 'Sin Permiso' i també és un dels integrants del grup de gent que amb el pseudònim Aurora Turmeda, publiquen articles a dBalears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.