Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell d'Eivissa denuncia les pràctiques il·legals en la pesca de tonyina vermella

22037

El Consell d'Eivissa ha denunciat aquest divendres davant el Govern espanyol les «pràctiques il·legals» a la pesca de la tonyina vermella detectades a les Pitiüses.

Segons ha informat la institució, barques autoritzades per determinat tipus d'aquesta pesca estarien descartant les peces que moren durant el procés en tenir un valor de mercat inferior i estarien llançant les restes a la mar, «una pràctica il·legal que provoca una sobreexplotació incontrolada, així com importants danys a les barques eivissenques i d'Alacant que es dediquen a la pesca d'arrossegament a la zona».

Els exemplars de tonyina morts són de grans dimensions, la qual cosa provoca que el procés de descomposició dels cadàvers sigui molt lent. Els peixos morts solen acabar a les xarxes d'arrossegament, perjudicant les seves captures, i poden provocar danys als artefactes de pesca, han explicat. La pesca d'exemplars de tonyina vermella en descomposició ha causat la pèrdua de la captura total en molts casos per males olors, entre altres factors.

Segons el Consell, aquestes pràctiques il·legals s'havien detectat en anys anteriors puntualment, encara que ara s'han tornat freqüents, amb el perjudici que suposa per a la sobreexplotació de la tonyina i les pèrdues per a les embarcacions de pesca d'arrossegament.

La campanya de la tonyina vermella amb va començar el 26 de maig i la concentració més gran de vaixells autoritzats sol registrar-se entre les Pitiüses i la Península. Una vegada han capturat la quota autoritzada, transporten el peix viu en gàbies. Les captures de tonyina vermella en descomposició han estat reportades per la flota d'arrossegament que opera en el calador d'aigües profundes de les Pitiüses, en zones on aquest any també es realitzen altres tipus de pesca de la tonyina. Segons el Consell, des de les gàbies es llançarien al mar els exemplars morts, amb menor valor i perquè les peces no els computin.

El Consell ha rebut imatges de pescadors professionals que mostren els danys i les conseqüències que provoquen aquestes pràctiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.