Setmanari d'informació local - 138 anys

Balears i Sardenya s'alien per «defensar la insularitat en el si de les institucions europees»

22063

El responsable de l'oficina del Centre Balears Europa (CBE) davant la UE, Antoni Vicens i Vicens, s'ha reunit a Brussel·les amb el responsable de l'oficina de la Regió Autònoma de Sardenya, Massimiliano Cambuli, amb la finalitat de «cercar noves fórmules de col·laboració per a la defensa de la insularitat en el si de les institucions europees».

Cambuli ha subratllat la importància de les bones pràctiques com a motor d'inspiració per a altres realitats amb problemàtiques o situacions similars i la necessitat de trobar les vies més eficients per a la seva dispersió.

En aquest context, ha felicitat la iniciativa de l'oficina del Centre a Balears Europa de «compartir, mitjançant freqüents reunions informals, l'actualitat del procés legislatiu balear; així com la incansable cerca de temàtiques comunes, espais de treball conjunt i contactes d'interès compartit».

Per la seva banda, Vicens ha defensat la necessitat d'avançar en la cooperació conjunta de les oficines de les illes mediterrànies a Brussel·les i ha destacat que «malgrat els considerables esforços realitzats en el reconeixement de la insularitat en el si de la UE, encara queda molt camí per recórrer per aconseguir el tracte específic que necessiten els territoris insulars de la Mediterrània.

En aquest context, tots dos han destacat la importància d'estructurar l'acció conjunta a Brussel·les i la necessitat de reforçar les relacions bilaterals i multilaterals entre totes les seus de representació de territoris insulars mediterranis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.