Setmanari d'informació local - 138 anys

L’aforament de diputats i membres del Govern, a debat al Parlament

22077

El Parlament debatrà aquest dimecres l'aforament dels diputats de la Cambra i dels membres de l'Executiu autonòmic.

La Cambra discutirà el tema arran de la Proposició de Llei (PL) que presentarà el Grup Parlamentari Socialista per a reformar la part de l'Estatut d'Autonomia de les Balears en la qual es detalla la condició d'aforat de diputats i membres del Govern.

L'aforament és una situació jurídica segons la qual determinades persones, pel càrrec que ocupen o per la funció que exerceixen, no són jutjades pels tribunals de primera instància sinó pels tribunals superiors, com el Tribunal Suprem.

Per això, al febrer d'aquest any MÉS per Mallorca ja va presentar una Proposició no de Llei (PNL) al Parlament demanant la supressió del règim d'aforament de diputats i membres de l'executiu balear, el que va derivar en la redacció d'un pla de treball i en el nomenament del portaveu i diputat del partit, Nel Martí, com a coordinador de la ponència encarregada d'estudiar aquesta reforma.

D'altra banda, la diputada del Grup Parlamentari Mixt, Xelo Huertas, demanarà a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre l'inici de les obres del nou IES Son Ferrol i el CEIP integrat.

A més, el portaveu de El Pi, Jaume Font, demanarà sobre el grau de saturació que pateixen ara mateix les Illes a l'inici de la temporada turística.

La portaveu del PP, Margalida Prohens, intervendrà qüestionant sobre el recent anunci de l'Executiu espanyol en el qual nega que vagi a derogar la reforma laboral.

A continuació, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, demanarà sobre l'aprovació dels reglaments que fan efectiva la posada en marxa de la Llei d'Habitatge.

Finalment, la diputada de Gent per Formentera, Sílvia Tur, demanarà el motiu pel qual el Pla integral de Formació Professional de Balears 2018-2021 deixa a Formentera fora de la previsió inicial de creació de nous estudis de FP.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.