Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament pren en consideració una iniciativa perquè Formentera triï un senador propi

22157

El Parlament ha aprovat aquest dimecres per unanimitat la presa en consideració d'una Proposició de Llei per a la reforma de la Constitució espanyola de manera que Formentera pugui elegir un senador propi, amb independència a l'escollit per Eivissa.

La iniciativa, presentada per Gent x Formentera i el PSIB, sosté que la modificació de la Constitució espanyola és «plenament encertada i de justícia» atès que aquesta norma suprema té la doble funció d'assegurar el reconeixement i expressió de les identitats polítiques singulars i garantir la igualtat de respecte i consideració de tots els ciutadans.

Concretament, la proposició reclama que en l'article 69.3 es canviï un guió (Eivissa-Formentera) per una coma (Eivissa, Formentera) de manera que es reculli que hi hagi un senador per cadascuna de les illes i no un per a les dues.

Durant la seva intervenció, la diputada de Gent x Formentera, Sílvia Tur, ha assegurat que es tracta d'una demanda que té «un llarg recorregut» i ha assegurat que serà «una veu directa i compromesa per defensar els interessos de l'illa, però també dels interessos generals de les Balears».

Per la seva banda, la diputada del PSIB María José Camps ha manifestat que és «una reivindicació justa i legítima» i ha afegit que aquesta iniciativa és «un pas més perquè sigui possible que Formentera tengui senador propi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.