Setmanari d'informació local - 138 anys

Pepe Guillén: «Amb el franquisme s'imposà el model construcció-turisme a les Canàries»

22247

Aquest divendres Pepe Guillén, representant de l'entitat ecologista Ben Magec de les Canàries i arqueòleg, ha estat entrevistat al programa La Vila del Pingüí d'Ona Mediterrània. Guillén, ha visitat Mallorca amb motiu de la celebració del curs d'Ecologia i Economia Política que ha organitzat el GOB, concretament, Guillen realitzarà la cloenda d'aquest curs amb la seva conferència anomenada 'Illes davant el turisme: resistències des de Canàries, Malta i Mallorca'.

L'activista, ha explicat que en aquesta darrera sessió del curs sobre ecologia política, es durà a terme una exposició de diferents indicadors tant socials com econòmics que posen en evidència les grans contradiccions que està generant el monocultiu del turisme a les Canàries i llavors parlarem de la lluita i la resistència envers aquest model des de les agrupacions ecologistes i, concretament, des de Ben Magec i Ecologistas en Acción.

En aquest sentit, Guillén ha criticat que el model turístic de les Canàries és un model de turisme de masses i, que a més, es tracta d'un monocultiu turístic basat en el model de 'sol i platja'. Això és així, segons ha assenyalat, d'ençà del franquisme i dels anys 60 aproximadament, quan s'instaura un model econòmic basat en el binomi turisme-construcció que ha generat uns impactes ambientals enormes, però també econòmics, socials i democràtics.

Per això, ha afegit que la lluita ecologista a les Canàries s'ha convertit, no només en una lluita estrictament pel territori, sobretot a les zones costaneres, sinó que també s'ha articulat com una de les principals lluites polítiques. Aquests serien els tres principals eixos de la lluita ecologista a l'arxipèlag: la lluita al carrer, la incidència política i llavors el front jurídic.

Podeu escoltar l'entrevista completa al següent enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.