Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell destinarà deu milions d'euros a ajuntaments de Mallorca

22359

El Consell de Mallorca ha aprovat en la reunió del Consell Executiu una convocatòria de deu milions d'euros per dur a terme obres d'inversions de competència municipal, així com per adquirir vehicles i immobles per a la prestació de serveis municipals.

Segons ha informat la institució insular en un comunicat, la convocatòria està destinada a tots els ajuntaments de Mallorca (excepte Palma) i a l'entitat local menor de Palmanyola. La finalitat de les subvencions és cooperar amb els ajuntaments de Mallorca en l'execució d'aquestes obres i projectes per fomentar l'economia dels municipis. El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha destacat que «la voluntat del Consell de Mallorca sempre ha estat la de potenciar el municipalisme i que els doblers públics es pugui revertir en les economies locals»

Un dels requisits més destacables de la subvenció és que un mínim d'un 20% dels doblers sol·licitats per cada ajuntament vagi destinat a millorar les condicions d'accessibilitat universal dels equipaments i edificis públics, així com dels espais d'ús públic de titularitat municipal. En aquest sentit, Font ha assegurat que aquest requisit té com a objectiu «fer complir la normativa en matèria d'accessibilitat universal que existeix a les Balears». A més, ha remarcat que «si l'ajuntament no destina aquesta quantitat a l'eliminació de les barreres arquitectòniques, no podrà obtenir la subvenció».

Cada ajuntament podrà presentar un màxim de cinc actuacions comptant amb obres, vehicles i immobles. A més, el conjunt de les actuacions ha de ser d'un import igual o superior a 10.000 euros (IVA inclòs) i en cap cas l'import de la despesa subvencionable pot ser superior al valor del mercat. La subvenció es determinarà en funció del nombre d'habitants del municipi i, a més de la quantitat d'ajuda per població, en el cas de municipis que tenguin nuclis de població, aquesta quantitat s'incrementarà amb 3.381 euros per cada nucli. Les subvencions d'aquesta convocatòria es podran destinar a sufragar despeses compreses des de dia 1 de gener de 2018 fins al 30 de desembre de 2019.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.