Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell Consultiu de les Balears assegura que el decret sobre posidònia «sortirà aquest mes»

22517

El president del Consell Consultiu de les Balears, Antonio Diéguez, ha assegurat aquest dimecres que el decret sobre posidònia «sortirà molt aviat, dins d'aquest mes».

En declaracions a la premsa, Diéguez ha insistit que el decret «s'ha de dur a ple i hi ha d'haver un debat», de manera que no s'ha pronunciat sobre el contingut de la normativa, si bé ha dit que «estarà aquest mes segur».

Cal recordar que el GOB va exigir dimarts explicacions al conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, sobre el retard en l'aprovació del decret ja que aquest «no es pot seguir justificant al·legant aspectes jurídics o procedimentals».

Segons ha recordat l'entitat ecologista en un comunicat, després d'haver passat «per un llarg procediment de consulta i debat públic», al projecte de decret de protecció de posidònia li faltaven els informes del Consell Econòmic i Social (CES) i del Consell Consultiu (CC) abans de l'aprovació definitiva per part del Consell de Govern i, per tant, va ser remès al CES el passat 16 de març i aquest va emetre el dictamen corresponent el 10 d'abril.

Quan es compleixen tres mesos des que el CES va emetre el seu dictamen, el GOB ha censurat que s'hagi «duplicat el termini» i ha posat èmfasi que, si la petició s'hagués fet per la via d'urgència, es podria haver comptat amb el dictamen del Consultiu a principis de maig.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.