Setmanari d'informació local - 138 anys

La Comissió d'Illes de la UE inclou tres propostes de les Balears en l'Assemblea General

22611

La Comissió de les Illes de la Unió Europea ha inclòs tres propostes de les Balears relatives a compensar la insularitat dins de la declaració final de la 38a Assemblea General.

Segons ha explicat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, les esmenes introduïdes recullen que la Comissió Europea tengui en compte la discontinuïtat territorial i l'estacionalitat com a factors avaluables per accedir a les ajudes en concepte d'insularitat; que s'implementi un nivell diferenciat per a les regions allunyades com a les Balears; i, finalment, la proposta per modificar els reglaments que regulen les ajudes que reben les empreses per compensar les despeses del transport.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, han participat en aquesta cima, que pertany a la Conferència de les Regions Perifèriques i Marítimes de la UE. En la seva intervenció aquest dijous Pons va destacar que un dels temes que més preocupa a les Illes és el transport de mercaderies, ja que les empreses de les Balears suporten un important increment dels costos, que arriben a quadruplicar els dels territoris continentals.

La UE atenua aquestes diferències a les regions ultraperifèriques, però les Balears no té accés a aquestes ajudes. Per això, Pons va defensar que la dificultat per a les Illes «radica més en la discontinuïtat territorial que en la distància».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.