Setmanari d'informació local - 138 anys

Glosadors, rapers i djs fan present Valtònyc a Can Alcover

22979

Centenars de persones han participat aquest dijous a l'acte de suport a Valtònyc amb el lema 'El teu exili, la nostra lluita', celebrat en Can Alcover i organitzat pel Grup de Support Llibertat Valtonyc.
L'acte d'homenatge al raper de Sa Pobla exiliat a Bèlgica ha comptat amb l'actuació de Glosadors de Mallorca, el raper Hugkakke. Samantha Hudson i DJ Yakumama.

La nota discordant ha estat que la policia municipal de Palma ha fet una denuncia del concert.

Durant l'acte, en el qual hi ha assistit la família de Josep Miquel Arenas, s'ha llegit un manifest de suport.

El text íntegre de manifest és el següent:

«Avui ens hem reunit per retre un petit homenatge al nostre company Josep. Fa prop de dos mesos que vas haver de partir a l’exili. Com en temps passats, però avui en dia, més vius que mai, l’estat espanyol continua perseguint a totes aquelles persones que fan front i planten cara a la seva repressió i a les seves actituds autoritàries impròpies d’un estat democràtic. Tu, n’ets un d’ells, i ho has fet a través de la paraula i de les teves cançons. T’has vist obligat a triar el camí de l’exili. Un camí que no serà gens fàcil i que potser duri alguns anys. Has hagut de pagar el preu de renunciar a la família, als teus amics, al teu lloc de feina i tantes i tantes altres coses. Tot això, amb l’objectiu de posar el teu cas al servei de tots aquells que volem canviar la societat i construir un mon més just. Tot per a la defensa d’una causa comuna, la defensa del DRET A LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ. El teu exili està servint per evidenciar la manca de credibilitat i d’imparcialitat de la justícia espanyola, i mostra d’això, és que fa cosa d’unes setmanes, et vas posar a disposició de la justícia belga la qual et va deixar en llibertat sense càrrecs. Durant les pròximes setmanes, el tribunal belga decidirà sobre l’ordre d’extradició emesa per l’estat espanyol, encara que tot apunta que serà denegada, i l’estat espanyol acabi per retirar-la per no tornat a fer el ridícul, exactament com ha ocorregut en el cas de Carles Puigdemont. Des del Grup de Suport volem enviar-te una forta abraçada revolucionària i transmetre’t la nostra ràbia i tristesa per que hagis hagut de partir, però també la nostra alegria de saber que l’estat espanyol no t’ha pogut empresonar i que pots viure dignament en un país una mica més democràtic. Tot i així, ens queda molta feina per fer i un llarg camí per recórrer. El farem tots junts, no te’n càpiga dubte. S’atraquen temps difícils, però ens toca seguir resistint com ho hem fet fins ara, com ho hem fet sempre. Per tu, per nosaltres, i per tota aquella gent que va lluitar i es va deixar la vida per una societat més justa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.