Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB felicita el Govern per l'aprovació del decret Posidònia i l'insta a aplicar-lo amb determinació

22983

Aquest divendres el Consell de Govern aprovarà el decret sobre la conservació de la posidònia oceànica a les Balears. La protecció d’aquest hàbitat, de conservació prioritària per a la Unió Europea, era un dels acords signats pels partits que conformen el Govern i el seu suport.

La complexitat jurídica, les previsibles dificultats en la seva aplicació i les implicacions socials han complicat la seva tramitació, que s’ha demorat fins al darrer estiu de la legislatura. Des del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) lamenten aquest retard, que atribueixen fonamentalment a la «insuficient decisió política amb la qual s’ha impulsat la norma al llarg d’aquests tres anys». Tot i així, feliciten el Govern i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en particular, per haver aprovat el decret.

Aquesta norma inclou determinacions per a abordar alguns dels impactes més importants que pateix la posidònia i per a millorar el seu estat de conservació. La regulació dels fondejos i el control dels abocaments són els punts més forts del decret, sense oblidar les condicions per a la gestió de les restes de posidònia a les platges.

«Però si la tramitació del decret ha estat jurídica i políticament complicada, ara comença la vertadera dificultat: l’aplicació de les seves disposicions», ha apuntat el GOB. Les responsabilitats que Medi Ambient assumeix a partir d’ara pel que fa a la vigilància del fondeig, l’impuls a la creació de camps de boies ecològiques als llocs adequats i el control de la qualitat dels abocaments d’aigües depurades o dessalinitzades són enormes, i només es podran abordar amb una dotació suficient de mitjans (humans, materials i econòmics en definitiva).

Així, de la mateixa manera que feliciten el Govern, l’insten a assumir aquest mateix divendres el «compromís necessari» per a poder afrontar amb els mitjans suficients l’aplicació del decret.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.