Setmanari d'informació local - 138 anys

Obren tres expedients sancionadors per comercialitzar caravanes com a lloguer turístic a Palma

23059

La Direcció General de Turisme ha iniciat tres expedients sancionadors als propietaris de tres caravanes per comercialitzar-les com oferta de lloguer turístic de manera il·legal.

Els inspectors de la Conselleria de Turisme han comprovat que els vehicles es publiquen en el portal d'Airbnb oferint-los com allotjament, amb indicació de places d'allotjament possibles i dormitoris disponibles.

És la primera vegada que els inspectors de Turisme poden actuar contra els propietaris de caravanes. Els inspectors varen realitzar les visites a aquests propietaris a partir de l'avís de la Policia Local de Palma, que va rebre diverses denúncies per una alta ocupació d'autocaravanes en una zona pròxima a la mar.

Les visites d'inspecció formen part del treball diari dels funcionaris que atenen les diferents denúncies rebudes en matèria de presumpte lloguer turístic il·legal.

Segons han estat detallats des de la Conselleria de Turisme, l'aixecament d'aquestes actes és possible ara gràcies a l'entrada en vigor de la Llei 6/2018, de modificació de la Llei de Turisme.

Així, recordem que aquesta normativa prohibeix expressament l'oferta de caravanes, o de qualsevol espai no recollit dins del catàleg d'figures turístiques, com allotjament turístic.

La sanció podria oscil·lar entre els 4.000 i els 40.000 euros, tot i que haurà de ser el departament de sancions de la Conselleria l'encarregat d'iniciar i instruir l'expedient sancionador i qui faci una proposta de sanció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.