Setmanari d'informació local - 138 anys

Illetes i Cala Saona les que suporten més pressió sobre les praderes de posidònia

23381

Les platges d’Illetes i Cala Saona, a Formentera, són les que suporten més pressió sobre les praderes de posidònia, encara que s'ha constatat un descens en el nombre de fondejos a causa de la vigilància i major conscienciació, segons un estudi realitzat pel GEN-GOB.

Segons ha informat el Consell, el GEN-GOB ha duit terme la segona tanda dels treballs de camp contemplats en el projecte 'Posidònia i usos marins sostenibles a Formentera', finançat amb fons recaptats en el primer Save Posidònia *Project.

A l'agost, segons l'estudi, s'han localitzat gairebé 400 vaixells fondejats en el litoral de Formentera. Els treballs de camp s'han centrat a quantificar la pressió dels fondejos sobre posidònia en el litoral de l‘illa i avaluar la conservació de la planta. Per a això, s'han realitzat sortides per geolocalitzar in situ les embarcacions fondejades sobre prades, sorra, roca i Cymodocea nodosa.

A més, s'ha realitzat un seguiment dels vaixells fondejats sobre litoral a través del sistema 'Automatic Identification System', que permet a les embarcacions comunicar la seva posició. Amb immersions, s'ha caracteritzat l'estat de conservació de la planta marina. Segons el Consell, de l'anàlisi de les dades recopilades es desprèn també que aquest any hi ha menys vaixells que la temporada passada, quan es quantificaren 760 embarcacions.

La consellera de Medi ambient, Daisee Aguilera, ha valorat el descens de fondejos sobre posidònia, animant a participar en la segona edició del Save Posidònia Project. Al setembre, segons el Consell, tendrà lloc la tercera tanda dels treballs del projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.