Setmanari d'informació local - 138 anys

Les barques de neteja del litoral han recollit 15.200,46 kg de residus en un mes

23455

Les barques de neteja del litoral han recollit 15.200,46 quilograms de residus en el mes de juliol, dels quals el 42,6 per cent eren plàstics.

Segons ha informat aquest passat cap de setmana la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca, les fustes (24,4 per cent) i la vegetació (12,8 per cent) han estat una altra de les escombraries de les costes que han predominat durant la neteja.

Per illes, s'han recollit 7,1 tones de residus de la mar a Mallorca; 1,2 tones a Eivissa; 3,8 tones a Menorca; i 200,6 quilograms a Formentera. A més, s'han atès vuit avisos, tres del 112 i Salvament Marítim i cinc de particulars i institucions.

D'altra banda, els patrons de les barques han constatat una presència normal de meduses a les zones de bany i no han vist cap caravel·la portuguesa. Aquest servei, de l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), únic en el Mediterrani, s'ha millorat incorporant a les 26 barques de tipus virot una de semi-litoral per a cada illa, que romanen durant tot l'any per poder intervenir en abocaments al mar i actuar en moments concrets de brutícia o en zones de difícil accés terrestre.

En total, Mallorca disposa de catorze barques, Menorca i Eivissa tenen set cadascuna i Formentera dues. D'aquestes, 25 treballen amb gas GLP i càrrega de bateria de serveis amb energia solar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.