Setmanari d'informació local - 138 anys

Es Baluard acull fins al 3 de setembre ‘L’aposta del cub de gel’

23467

El Pati central del Museu d'Art Contemporani de Palma Es Baluard acull des d'aquest dilluns fins al proper 3 de setembre ‘L’aposta del cub de gel’, organitzada per Poraxa, amb l'objectiu de demostrar l'eficiència d'aïllament tèrmic amb una forma atractiva i participativa. Segons ha informat el museu aquest dilluns, s'han instal·lat dos blocs de gel (1.000 litres d'aigua congelada cadascun) al terra, un de desprotegit i un altre dins d'una caixa aïllada i estancada al pas de l'aire construïda segons l'estàndard Passivhaus.

El darrer dia de l'activitat, la galleda aïllada es destaparà i es podrà comprovar quants litres s'han desfet. Els ciutadans podran apostar quants litres resistiran al sol de l'estiu. El guanyador de l'aposta serà qui encerti o s'acosti més a la quantitat del gel que no s'ha desfet. El premi consisteix en un viatge a Sant Sebastià i estada de dos dies a l'hotel Passivhaus Arima.

En aquest sentit, Es Baluard ha informat que existeixen 4.339 edificis passius al món, 79 d'ells a l’Estat espanyol i 2 a les Balears. Els edificis redueixen en un 75 % les necessitats de calefacció i refrigeració. Aquesta activitat està vinculada a la segona edició del Premi Poraxa d'Arquitectura Sostenible de les Balears. Les apostes es podran realitzar presencialment en Es Baluard o en línia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.