Setmanari d'informació local - 138 anys

A Eivissa es consumeixen vuit tones de cocaïna cada any

23493

'Ibiza' és una marca mundialment coneguda. Milions de joves de tot el Món estalvien tot l'any per anar a Eivissa i estar dues, tres o quatre setmanes de clubing i platja.

Molta d'aquesta gent associa diversió a les discoteques amb el consum de substàncies estupefaents.

Parlant només de cocaïna, a Eivissa alguns especialistes consultats per dBalears calculen que es consumeixen al voltant de vuit tones cada any, especialment durant els mesos de temporada alta.

Decomissats 300 quilograms

Precisament, funcionaris de l'Agència Tributària espanyola varen interceptar en la matinada d'aquest diumenge un iot que transportava 300 quilograms de cocaïna, quan es trobava a unes quinze milles a l'oest d'Eivissa. S'han detingut als seus cinc tripulants, quatre d'ells de nacionalitat holandesa i un de nacionalitat alemanya. Aquesta operació suposa una de les confiscacions més importants de cocaïna de totes les desenvolupades per qualsevol cos policial en les Illes Balears. El valor de la cocaïna intervinguda supera els 18.000.000 € al mercat il·lícit i el vaixell intervingut està valorat en més d'1.500.000 €.

Sembla que en aquesta ocasió la cocaïna, provinent de Colòmbia, anava destinada a algun port de Catalunya.
El iot HCH-X, amb bandera de Gibraltar, va recollir uns embalums que havien estat llançats moments abans per un vaixell regular de càrrega.
Aquest modus operandi és conegut com Dropp-off, que consisteix en la utilització d'embarcacions de línia regular per al transport de la substancia estupefaent fins a Europa, fonamentalment cocaïna, i en les proximitats de les costes és llançada al mar pels membres implicats de la tripulació i recollida per embarcacions de port menor, encarregades de la seva introducció a terra.
Una vegada que es va tenir constància de la recollida dels estupefaents, es va procedir a la sol·licitud de la corresponent autorització del país d'abanderament del buc, que va resultar ser del Regne Unit amb registre a Gibraltar; aquest tràmit es va realitzar a través del Centre d'Intel·ligència Contra el Terrorisme i el Crim Organitzat.

A partir d'aquí, es va abordar el iot, es varen detenir els seus ocupants i es varen decomissar els farcells amb la cocaïna.

Aquesta operació ofereix pistes de com es fa arribar la cocaïna a Mallorca i a Eivissa i ofereix una visió perspectiva del volum total que significa el tràfic de cocaïna a Eivissa.

L'operació de diumenge és una de les més importants contra el tràfic de cocaïna i es va saldar amb el decomís de 300 quilos de Cocaïna que haurien significat uns 18 milions d'euros de negoci.

Sense comptar les altres drogues que s'hi consumeixen, a Eivissa cada any n'hi entren 8.000 quilos de Cocaïna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.