Setmanari d'informació local - 138 anys

L'exposició 'Brunet Inèdit' es podrà veure a partir d'aquest dijous a la capella de la Misericòrdia

23557

Palma acollirà l'exposició 'Brunet Inèdit' que es composa de 34 obres inèdites del pintor mallorquí Miquel Brunet (Manacor, 1919-2007) i s'inaugurarà aquest dijous a les 19.00 hores en la capella del Centre Cultural la Misericòrdia (carrer de la Misericòrdia, 2).

Segons han informat en una roda de premsa el comissari de l'exposició, Gabriel Carrió, i el nebot del pintor i dipositari de la custòdia del seu llegat, Miquel Àngel Soler Brunet, l'objectiu de l'exposició és «aportar una relectura de l'obra pictòrica de Brunet» i fer un «homenatge pòstum incidint en els seus aspectes més transgressors».

Carrió ha detallat que l'exposició s'ha construït a partir de dos criteris. El primer té l'objectiu de posar a l'abast del públic l'obra inèdita de l'artista (amb alguna excepció), tota procedent del seu últim estudi a Manacor. El segon pretén «reflexionar sobre les aportacions pictòriques més transgressores de l'artista» i sobre la construcció d'un llenguatge propi.

La mostra ha dividit les 34 pintures en tres àmbits: el paisatge, la naturalesa morta i la figura humana. S'ha afegit també «un petit apartat» sobre la incursió del pintor en l'abstracció, tot i que Carrió ha detallat que Brunet no era un pintor abstracte. En els tres àmbits es poden veure reflectides diferents etapes de l'artista en les quals treballava amb oli o acrílic.

D'altra banda, Soler ha destacat que la mostra també compta amb la projecció audiovisual de quatre entrevistes realitzades al pintor durant diferents etapes, i això «complementa el que no s'acaba de veure en les pintures».

A més, l'exposició, que romandrà oberta fins al proper 29 de setembre, coincideix amb el nomenament de Miquel Brunet com a Fill Il·lustre de Manacor pel Consistori del municipi, esdeveniment que tendrà lloc el proper 15 de setembre a Manacor.

L'horari de l'exposició serà de dimarts a divendres d'11.00 hores a 14.00 hores i de 17.30 hores a 20.30 hores. El dissabte estarà obert d'11.00 hores a 14.00 hores i els diumenges i festius romandrà tancat.

A la roda de premsa de la inauguració de la mostra també han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i el director insular de Cultura, Rafel M. Creus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.