Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT denuncia la falta d'Agents de Medi Ambient i sol·licita mesures

23717

El Sindicat professional d’Agents de Medi Ambient FeSP-UGT ha manifestat aquest dijous la seva preocupació per la situació actual de manca d’efectius i de mitjans al Servei d’Agents de Medi Ambient del Govern.

Malgrat que durant aquesta legislatura la Conselleria ha mostrat una iniciativa positiva vers la protecció mediambiental, com es reflexa amb la creació del Parc Natural d’Es Trenc i el Salobrar de Campos, amb l’augment de territori protegit per la Xarxa Natura 2000 i amb el Decret de posidònia, «aquesta no serà efectiva sense la necessària inversió en personal i mitjans que, a dia d’avui, no està essent suficient», expliquen des del sindicat.

A més, han explicat que no és un problema nou: «Abans de l’inici d’aquesta legislatura, la situació al Servei d’Agents de Medi Ambient, quant a personal i mitjans, ja presentava moltes mancances. L’insuficient nombre d’Agents a totes les illes és un fet que es ve denunciant des de fa molts d’anys i que, darrerament, encara s'ha fet més notable amb l’augment de la normativa ambiental i de la pressió humana damunt el nostre patrimoni natural».

En aquests darrers anys, l’ús de les xarxes socials, que s'han emplenat de denúncies i queixes amb fotografies i gravacions d’infraccions o d’activitats delictives contra el medi natural han evidenciat l’augment d’afeccions incontrolades sobre aquest. «Això fa palès la falta de vigilància amb els efectius actuals, del tot insuficients, i provoca una percepció al ciutadà d’ineficiència per part de l’administració i d’impunitat pels infractors».

Reconeixen l’esforç per la creació de sis noves places d’Agent de Medi Ambient a les Illes que es va fer a principi d’any. Així i tot, «part d’aquestes places encara no estan ocupades, malgrat la necessitat d’haver-les cobert abans de l’inici de la temporada d’estiu», denuncien.

L’actual vigilància ambiental marítima és marcadament limitada. «Els Agents de Medi Ambient, a dia d’avui, encara no disposam de cap embarcació pròpia. Al 2017 ja vàrem proposar a la Conselleria la creació d’una unitat marítima dels Agents de Medi Ambient; aquesta proposta no ha rebut cap resposta concreta». 

Finalment, lamenten la «incapacitat de l'administració de dur a terme un projecte tan important per al nostre col·lectiu com és la Llei de creació del cos d’Agents de Medi Ambient que reguli la nostra feina amb una normativa pròpia de la Comunitat Autònoma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.