Setmanari d'informació local - 138 anys

El nou Arxiu Municipal de Valldemossa recull el Llibre de la Beata amb escrits del del segle XVI

23805

El nou Arxiu Municipal de Valldemossa recull el Llibre de la Beata amb escrits originals de les confessions i de la vida de Santa Catalina Thomàs de mitjan el segle XVI.

Segons ha informat aquest diumenge el Consell de Mallorca a través d'un comunicat, l'arxiu, que també recull la documentació històrica del municipi d'aquest segle, estrena noves instal·lacions, equipament i eines de classificació i organització dels fons documentals, a través de les diferents línies d'ajudes rebudes per la institució insular.

Es tracta d'un dels tresors de el nou arxiu ubicat a l'Escola de Música de Valldemossa, on es troben els equipaments més actuals per a la conservació dels documents. Aquest projecte ha representat al voltant de 700.000 euros, finançats a parts iguals per l'Ajuntament de Valldemossa i el departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

«Ara, el municipi té un patrimoni documental que cal intentar que arribi a les següents generacions perquè és la part de la riquesa d'aquest territori», ha assenyalat el conseller de Cultura, Francesc Miralles.

Per la seva banda, el batle de Valldemossa, Nadal Torres, ha afegit que l'arxiu «conté la història del poble i és molt important conservar-lo».

L'Arxiu Municipal de Valldemossa és un dels 14 arxius municipals de Mallorca que han desenvolupat projectes de catalogació, organització i digitalització dels seus fons històrics a partir de línies de subvencions posades en marxa des de 2018 pel Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.