Setmanari d'informació local - 138 anys

La cultura illenca desembarca a l'Havana i Buenos Aires

23953
Tur i Forcano, han presentat els detalls d'aquest doble programa acompanyats d'alguns dels artistes participants. | CAIB

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears i l'Institut Ramon Llull han organitzat dues setmanes culturals a Cuba i a l'Argentina durant els mesos de setembre i octubre. Hi participaran més de vint escriptors, músics i artistes visuals en diversos concerts, presentacions literàries i exposicions per mostrar la creació cultural balear més diversa i contemporània.

Tal com ha explicat el Govern, del 19 al 22 de setembre se celebra a l'Havana una mostra de cultura balear que portarà a aquesta ciutat cubana el disc 'Ultramar' de Maria del Mar Bonet, una exposició fotogràfica sobre el llibre 'Color Cubano' de Joaquim Seguí i diverses presentacions literàries amb Miquel Segura, Carme Riera i Jordi Bianciotto.

'Mapa Sonoro, Baleares en Buenos Aires' és el títol del cicle musical balear que del 17 al 27 d'octubre omplirà diversos equipaments culturals de la ciutat argentina. Artistes com ara Marco Mezquida Trio, Joana Gomila, Papa Topo, Saïm, Jansky, Aida Miró, Fàtima de Juan, Dj Alfredo, Dj Angel Linde, Fada Despistada, Lina Tur, Alba Ventura o Anna Ferrer mostraran la música balear contemporània i clàssica més actual i diversa.

Aquest dissabte la consellera Fanny Tur i el director de l'Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, han presentat els detalls d'aquest doble programa d'internacionalització de la cultura balear a Amèrica Llatina, acompanyats d'alguns dels artistes participants.

Fanny Tur ha destacat que seran «setmanes molt intenses per part dels creadors illencs per la diversitat musical i literària que hi oferirem el setembre i octubre». La consellera també ha donat a conèixer que la Unió d'Escriptors i Artistes de Cuba ha decidit distingir a Maria del Mar amb el Premi Internacional Miguel Matamoros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.