Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient destina 210.000 € a l’estudi i caracterització de les varietats locals de les Balears

23975

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, a través del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), ha convocat unes ajudes per a l’estudi, prospecció i caracterització de les varietats locals de les Balears per valor de 210.000 €. A la convocatòria hi poden optar tots aquells organismes, institucions o pagesos a títol individual que duen a terme tasques de recuperació i recerca en aquest àmbit.

Les varietats locals de les Balears són un patrimoni genètic molt important per a la pagesia i per a la societat en general. A més, els darrers anys també s’han convertit en un atractiu comercial de primer ordre que ha millorat les vendes dels nostres pagesos. Les varietats de raïm, com el callet i la gorgollassa, el blat xeixa, la tomàtiga de ramellet o el tap de cortí, són alguns exemples de productes autòctons de gran qualitat que tenen una presència important al mercat.

Aquesta ajuda es llança poc després d’haver posat en marxa el Catàleg de Varietats Locals de les Illes Balears i té com a objectiu nodrir el catàleg d’informació de qualitat referent a les nostres varietats locals, per poder-les classificar i comercialitzar adequadament segons els estàndards oficials internacionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.