Setmanari d'informació local - 138 anys

Ecologistes de Menorca fan una crida a participar en el Ple que debatrà sobre el Pont de Rafal Rubí

24115

El GOB Menorca i la plataforma SOS Menorca ha fet aquest divendres una crida a la participació en el ple del Consell Insular de Menorca del pròxim dilluns, durant el qual es debatrà la proposta de demolir el pont iniciat de Rafal Rubí per a convertir-ho en un enllaç a nivell.

«Volem convocar a la gent que s'ha mobilitzat per la carretera amb l'objectiu que hi hagi presència ciutadana en el moment en què es decideixi començar a reconduir una de les estructures que més polèmica va suscitar l'any passat», han assenyalat.

Des del GOB han indicat que s'estima que el punt de Rafal Rubí es tractarà devers les 17.45 hores i ha demanat que tots els que acudeixin duguin la camiseta de SOS Menorca o una camiseta blanca. «La convocatòria és per a estar en silenci», han remarcat.

Els ecologistes han recordat que Rafal Rubí era un d'aquells casos on es va projectar una estructura «enorme», per a donar servei a una circulació transversal molt reduïda.

A més, la proximitat de les obres a dues navetes prehistòriques va motivar que diferents entitats demanaren la reconsideració dels treballs iniciats, amb la finalitat d’acomplir a la petició que va realitzar la Unesco perquè els monuments arqueològics explicaren també amb un entorn no alterat.

El GOB ha apuntat que, després d'un informe del servei de patrimoni i un peritatge paisatgístic elaborat per especialistes, es va arribar a la conclusió que respon més a l'interès general de Menorca reconduir l'estructura que no acabar-la tal com estava prevista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.