Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB presentarà el novembre l’estudi sobre l’estat de la posidònia en els ports de l’APB

24215

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha conclòs el treball de camp que té per estudi el coneixement de l'estat de la posidònia en les aigües exteriors (zona II) dels cinc ports d'interès general que gestiona l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) -Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i la Savina- i està finalitzant l'anàlisi dels factors que puguin afectar el seu «manteniment i a la protecció de la biodiversitat».

Segons han avançat des de l’APB, està previst que «el pròxim mes de novembre» es presentin els resultats d'aquest estudi on es donarà a conèixer l'estat actual del fons marí i si escau les possibles causes que hagués produït la seva deterioració.

Així, han explicat que aquest treball està sent desenvolupat per la Fundació Universitat-Empresa (Fueib), amb l'objectiu de conèixer l'estat del «fanerògama marítim i estudiar les possibles accions que siguin necessàries per a la seva protecció».

Aquest projecte, amb un pressupost d'adjudicació de 108.000 euros, contempla el desenvolupament d'un 'programari' que alerti al navegant de les «zones potencialment crítiques» per la presència de posidònia a la zona II dels ports gestionats per l’APB i també el desenvolupament d'una aplicació informàtica que els navegants podran descarregar-se perquè rebin avisos dels punts baixos on existeixin perill d'encallada.

Durant el treball s'ha recopilat informació sobre la distribució històrica de la posidònia a les zones exteriors adscrites als ports de l’APB i s'han delimitat les zones d'estudi. També s'han obtingut les dades de seguiment de paràmetres per avaluar de manera objectiva i rigorosa l'estat de conservació d'aquesta planta aquàtica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.