Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana al Consell que paralitzi els projectes de rondes fins a l'aprovació del Pla de Mobilitat

24229

El GOB ha presentat al·legacions a la Variant de s'Alqueria Blanca i Campanet. També la d'Artà ha estat a exposició pública: «Tots són noves carreteres de grans dimensions dins sòl rústic, allunyades del nucli urbà, que responen a un model obsolet (PP-UM 1998) que condiciona les millores de mobilitat».

En plena efervescència de la campanya contra l'Autopista Llucmajor-Campos, «per ser un projecte que corromp el compromís del partit que lidera el Consell de Mallorca en relació a la necessitat d'abordar un canvi radical de la política d'infraestructures viàries del Consell de Mallorca», el Consell té a exposició pública projecte de rondes i variants de municipis que responen al mateix model, «obsolet i caduc del model de Carreteres aprovat al 98 per PP-UM i que no s'han atrevit a qüestionar».

Ara mateix es plantegen grans carreteres al sòl rústic, amb les que pretenen solucionar-se problemes de mobilitat de diferents nuclis de població: Campanet, s'Alqueria Blanca o Artà han estat a exposició pública.

Per al GOB, es tracta de pretendre abordar la mobilitat creant només noves infraestructures per al transport per carretera, incentivant així, més trànsit de cotxes, més consum i fragmentació del territori i més pèrdua de sòl.

Justament ara, està a punt d'aprovar-se el Pla de Mobilitat del Govern. Un pla que ha de qüestionar necessàriament aquestes noves infraestructures plantejades al 98 (obsoletes) i que òbviament van en contra del primer dels objectius del Pla: minvar la presència de vehicles a les carreteres, generar opcions de transport públic i apostar per la gestió de la mobilitat de manera integral.

Per això, expliquen des del GOB: «Aquestes noves carreteres de 20 metres amb velocitats de 80km/hora no es justifiquen en absolut si es té en compte aquesta visió integral i sobretot no es justifiquen per l'impacte crític que tenen sobre el territori (intrusió visual, ocupació sòls fèrtils, impermeabilització del sòl, fragmentació territorial...)».

«Per tot això i després de les lamentables declaracions del president del Consell, demanam des del GOB que, sí vertaderament s'està per l'ecologisme, es paralitzin aquests nous projectes que no són més que exemplars evidents d'incoherència política entre paraules i fets», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.