Setmanari d'informació local - 138 anys

La plataforma PLURAL lamenta la visita d'Arrimadas a Palma «per a fer política amb la llengua»

24275

La plataforma PLURAL, espai de castellanoparlants a favor de la política lingüística, recorda que es va crear per a denunciar l'aprofitament que fan determinats partits i sectors socials amb la llengua, «com el que farà aquest dissabte Ciudadanos a Palma amb la xerrada "Barreras lingüísticas", on es tornarà a posar de manifest els enfrontaments que volen crear amb la llengua».

Per això, «volem recordar una altra vegada que es tracta d'un tema que la ciutadania viu amb normalitat. Tan sols l'interès electoralista de Ciudadanos i d'alguns col·lectius veu una confrontació que a la realitat és fictícia», han explicat.

La plataforma Plural lamenta «el desembarcament dels líders catalans de Ciudadanos a les illes per parlar d'una realitat lingüística que desconeixen. El nostre desconcert és màxim; el mateix partit que parla de "imperialismo del pancatalanismo", actua amb un marcat sucursalisme polític a aquestes illes. Si l'interès a la conferència que es donarà demà fos parlar de la realitat lingüística de les illes, no tendria sentit la presència d'Ines Arrimadas, per exemple. Confiam que hi ha molta i molta gent a l'illa amb coneixements per xerrar del tema. Ara, si l'interès és treure un profit polític fent demagògia amb la llengua, llavors és lògic la presència d'una de les cares visibles del partit».

A més, han explicat que la realitat és que «aprofitaran la xerrada per fer política i no donar solucions. Demostraran una altra vegada els seus propòsits: que el català sigui una llengua de segona. Nosaltres entenem el català com una eina d'integració, no una barrera. Nosaltres parlam de normalitat lingüística, ja que és un tema de tots i de totes, siguin catalanoparlants o no. I no, no necessitem la presència d'estrelles mediàtiques perquè parlin, amb eslògans, de la nostra realitat lingüística».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.