Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura presentarà un inventari d'obres de treballs forçats per presos republicans

24365

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, s'ha compromès a posar a la disposició del Ministeri espanyol de Justícia un inventari d'obres de treballs forçats per presos republicans en la Conferència amb els Departaments Oficials de Memòria Històrica de les Comunitats Autònomes.

Segons ha detallat en una nota informativa aquest dilluns la Conselleria de Cultura, Tur també va assumir l'adhesió a la commemoració del 80º aniversari de l'exili republicà i a compartir amb el Ministeri el mapa de fosses de les Balears.

Igualment, en la sectorial, Tur va demanar al Ministeri de Justícia la creació d'un banc d'ADN d'infants robats. En aquest sentit, l'associació d'Infants Robat de les Balears farà arribar a la Conselleria el llistat de denúncies perquè ho posi a la disposició del Ministeri.

D'altra banda, des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports es realitzarà, d'acord amb la Llei de memòria històrica aprovada en 2007 al Congrés dels Diputats, un inventari d'obres executades per batallons disciplinaris o treballs forçats de presos, per posar-ho també a la disposició del Ministeri.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.