Setmanari d'informació local - 138 anys

Les empreses de lloguer de cotxes s'oposen a la prohibició dels vehicles dièsel a les Balears

24449

Baleval (l'Associació Balear de Lloguer de Vehicles amb i sense conductor) com a representant dels 'rent a car', s'ha manifestat alineada amb les organitzacions d'empresaris, fabricants, concessionaris i transportistes que s'oposen a la prohibició dels vehicles dièsel a les Balears.

Segons ha informat la Federación Nacional Empresarial de Alquiler de Vehículos con y sin Conductor (Feneval), «la discriminació tecnològica que incorpora el Projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, aprovat pel Govern, ha provocat la unitat empresarial de diferents patronals».

En concret, aquestes rebutgen la norma i la critiquen denunciant que «restarà competitivitat a les empreses i tendrà efectes perjudicials per al medi ambient a les Illes i, en no tenir un pla integral de desenvolupament del vehicle elèctric, la seva aplicació serà molt costosa en termes econòmics per als ciutadans de les Balears».

«Aquesta prohibició maximalista suposa ignorar la realitat dels avenços tecnològics actuals en els motors dièsel, mentre que els vehicles de més de 15 anys emeten fins a un 84 % més de NOx i un 90% més de partícules que els nous motors dièsel», ha explicat el vicepresident executiu de l'Associación Española de Fabricantes de Automóbiles i Camiones.

Per la seva banda, el president de Baleval, Antoni Masferrer, ha explicat que «la veritable solució passa per accelerar la progressiva renovació del parc automobilístic circulant, responsable del 80 % de les emissions contaminants i l'empitjorament de la qualitat de l'aire».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.