Setmanari d'informació local - 138 anys

Calvià obre aquest dimarts la fossa comuna per a realitzar les feines d'exhumació

24721

L'Ajuntament de Calvià obrirà des d'aquest dimarts la fossa del cementeri per a realitzar durant unes tres setmanes tasques d'exhumació, emmarcat en el Pla d'exhumacions 2018 del Govern.

Segons ha detallat en una nota informativa al consistori, la fossa comuna podrà ser visitada de dilluns a divendres i a les 17.30 hores els experts explicaran les tasques dutes a terme durant el dia.

L'equip d'experts realitzarà feines d'exhumació durant unes tres setmanes, de dilluns a divendres, de les 08.00 a les 14.00 hores i de les 16.00 a les 18.00 hores.

Durant el darrer trimestre del 1936 i enmig de la Guerra Civil, les carreteres de Calvià, la platja de Palmanova i el Caló d'en Pellicer, així com el cementeri, varen ser localitzacions on es varen dur a terme múltiples assassinats -hi ha documentats un mínim de 22-.

Segons les investigacions de Manel Suárez, almenys cinc cadàvers varen ser trobats davant de la porta del cementeri, cossos que molt probablement varen ser enterrats en el que llavors es deia 'fossa de terra'. En els cinc anys següents varen continuar els assassinats amb 50 víctimes més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.