Setmanari d'informació local - 138 anys

El Festival de Sitges continua menystenint el català en les seves projeccions

24883

El Festival de Sitges s'ha celebrat un any més amb un clar estancament del català a les pantalles respecte a l'any anterior, malgrat rebre ajuts de l'administració catalana, especialment de la Generalitat de Catalunya (600.000 €).

Enguany, segons la informació de les seccions oficials publicada al catàleg del festival, només un 58 % dels llargmetratges de les seccions oficials que es podran veure són en català. Una altra dada: si es té en compte el conjunt dels llargmetratges de les seccions oficials i s'exclouen les pel·lícules en versió original espanyola, aquest percentatge creix, però de manera poc significativa, sent un 64,7 % la presència del català en el total de projeccions. Així, les xifres exposades indiquen que la presència de la llengua catalana a les projeccions continua evidenciant una discriminació dels drets dels ciutadans catalans, que són els qui col·laboren en l'organització del festival a través dels seus imposts, explica la Plataforma per la Llengua.

Es manté, per tant, l'estancament en l'ús de la llengua al Festival de Sitges, que continua tenint la mateixa xifra que l'any passat de llargmetratges en català en les seccions oficials, a diferència, per exemple, del castellà, que està representat en un 99,5 % del total de les projeccions d'aquesta edició.

Amb això, el prestigiós festival trenca per segon any consecutiu amb el compromís explícit d'augmentar "de forma clara i fefaent" l'ús del català, segons havien comunicat els responsables de l'organització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.