Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Vuit de cada deu famílies trien el català com a primera llengua a l'escola

|

La Conselleria d'Educació ha donat a conèixer les dades referents al nombre de famílies que han escollit el català com a primera llengua d'aprenentatge per als seus fills. En total, un 78,7 per cent dels pares i mares s'estima més que la llengua pròpia de les Balears sigui la primera amb la qual aprenen de llegir i escriure els infants.

La Plataforma per la Llengua lamenta que l'Assemblea Nacional francesa no aprovi la Llei de llengües regionals

El parlament francès va rebutjar la setmana passada l’aprovació de la Llei de llengües regionals, un text que reclamava fomentar l’ensenyament, l’ús públic i la presència a mitjans de comunicació de llengües no oficials a l’Estat francès, com el català, l’occità, el basc, el cors, el bretó, el flamenc i l’alsacià.

#30AnysLNL (1): Amb un 80'5%, les Illes Balears són el primer territori en parlants de català

El dBalears enceta una sèrie de notícies que ajudaran el lector a fer-se una idea més clara de quin és l'estat real de la nostra llengua 30 anys després de l'aprovació de la Llei de Normalització Lingüística (LNL). La majoria de dades que vos anirem oferint són extretes de l'informeCAT 2016 elaborat per la Plataforma per la Llengua.

 
Balears » Balears IMAScatalà

L'IMAS recupera el requisit del català

|

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials modificarà la relació de llocs de treball amb l'objectiu d'adaptar-la a la Llei 4/2016 de 6 d'abril de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.