Setmanari d'informació local - 138 anys

El `Palma Arena´passarà a anomenar-se `Velòdrom Illes Balears´

24911

L'Assemblea Balear de l'Esport ha aprovat aquest dilluns canviar el nom del velòdrom Palma Arena pel de 'Velòdrom Illes Balears'.

L'Assemblea s'ha reunit aquest dilluns horabaixa al Parlament amb el canvi de nom de les instal·lacions com un dels punts del dia. Tal com ha explicat la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, moments abans de la reunió, l'objectiu és desvincular el velòdrom del nom amb qual es coneix la caus del 'cas Nóos', el 'cas Palma Arena' .

«És un nom que per desgràcia està vinculat a la corrupció i al saqueig sistemàtic de les arques públiques», ha lamentat Tur, que ha ressaltat que en els pressupostos vigents «una tercera part dels fons pagaran la hipoteca del Palma Arena de manera que provoca que es deixin de fer polítiques esportives d'interès general».

A més, Tur ha recordat que el velòdrom «acull molts esdeveniments esportius de primer nivell» i que és la seu de les Federacions de les Illes. El canvi de nom no va ser iniciativa de la Conselleria, sinó d'un dels membres de l'Assemblea, però des del Govern l'han acollit com «una bona idea».

Les possibles opcions que s'han estudiat, a més de la guanyadora, eren altres dues de tipus genèric -'Es Velòdrom 'i' Arena Balear'--quatre amb noms d'esportistes de les Balears -Joan Llaneras, Guillem Timoner, Mavi García i Magdalena Rigo -.

Tur ha evitat manifestar quina era la seva opció preferida però ha indicat que desitjava que fos «un nom amb el qual totes les Illes es poguessin sentir representades». També ha valorat que s'incloguessin noms d'esportistes femenines.

D'altra banda, entre altres punts, l'Assemblea també ha abordat la renovació de representants davant del tribunal balear de l'esport. Així mateix, Tur ha destacat que en els últims dos anys l'Assemblea, màxim òrgan consultiu i decisori en matèria d'esport, s'ha reunit tres vegades.

A l'inici de la reunió s'ha realitzat un minut de silenci per les víctimes de les inundacions al llevant de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.