Setmanari d'informació local - 138 anys

Yllanes demanarà al Govern espanyol sobre la política lingüística a Europa

24991

El diputat de Podemos al Congrés, Juan Pedro Yllanes, ha registrat aquest dijous una bateria de preguntes dirigides al Govern espanyol amb l'objectiu de conèixer la seva posició «davant una política europea per afavorir la diversitat lingüística».

En concret, les preguntes aprofundeixen en les conclusions del Document de València, elaborat per la Conferència Europea d'Assemblees Legislatives Regionals -Calre- amb l'impuls del Parlament.

Cal recordar que aquest document recull les conclusions d'un any de treball sobre com protegir i enriquir la diversitat lingüística i cultural a l'Estat espanyol i en la Unió Europea a través de polítiques efectives.

Des de Podemos, asseguren que aquestes polítiques són fonamentals per aconseguir «un país plurinacional i una Europa més unida on es respecti la multiculturalitat i el plurilingüisme, i on siguin motiu d'orgull». Entre altres qüestions, el diputat voldrà conèixer la posició del Govern d'Espanya sobre la reforma de la carta de drets fonamentals de la Unió Europea per incloure els drets lingüístics.

També demanarà a l'Executiu espanyol sobre si dóna suport la creació d'una Agència Europea del Multilingüisme i si contempla la necessitat d'una enquesta sociolingüística periòdica amb informació sobre competències i usos lingüístics de la població realitzada per Eurostat.

Així mateix, preguntarà per la promoció de la diversitat lingüística, el rol de la Unió Europea en la prevenció de la discriminació lingüística o la creació d'una política europea de diversitat lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.