Setmanari d'informació local - 138 anys

Troben a la fossa de Calvià una dona que fou assassinada el 36

24993

La intervenció que va començar dimarts passat en la fossa comuna de Calvià ha permès localitzar el cos de Joana Vaño, l'única dona entre les víctimes identificades de la fossa.

Segons han informat des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, el cos ha estat trobat sense taüt i cap per avall presenta indicis d'arma de foc, la qual cosa coincideix amb la descripció d'una autòpsia que se li va practicar en el seu moment. Segons la informació de la qual disposa el Govern, la dona va ser assassinada a ses Planas quan tenia 50 anys i enterrada el 2 d'octubre de 1936.

És el primer cos recuperat dels quals, segons la documentació disponible, hi ha enterrats en aquest lloc. Joana Vaño i la seva parella, Ramon Fuster, desaparagueren junts a principis d'aquest mes d'octubre. Ell va ser assassinat el dia 11 d'octubre de 1936 a Son Pardo, a Palma, i enterrat en el cementiri de Palma, segons la causa judicial, segons ha indicat el Govern.

L’exhumació de la fossa va ser iniciada dimarts passat per un equip d'arqueòlegs de la Societat Aranzadi, adjudicatària del contracte per portar endavant el Pla d'Actuació 2018 d'exhumacions del Govern.

En el cementiri de Calvià on hi ha fins a sis fosses localitzades en dos punts, les anomenades fosses de terra, en la part esquerra de l'entrada al cementiri vell, i en el passadís central del recinte, on hi ha petites fosses amb capacitat cadascuna per a tres cossos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.